За Terrapia

Медицината е изкуство да се подражава на лечебната сила на природата ~ Хипократ.
Земята предоставя всичко необходимо за здравето и благоденствието на Човека ~ terrapia.

Хилядолетното познание за лечебните свойства на билките и растенията в помощ на съвременния човек, който обича природата, но живее в града.

Комплексни биоактивни формули от билкови екстракти и натурални екстракти, за балансиран и здравословен живот на модерните градски хора.

Terrapia е българска марка-производител на хранителни добавки, създадена през 2015 г., с желание да предложи автентични билкови и природни алтернативи за терапия и превенция на здравето на съвременния градски човек, основани главно на български билки и старинни рецепти.

Хранителните добавки terrapia са комплексни биоактивни формули от билкови екстракти с контролиран произход. Рецептурите са разработени така, че всички включени съставки да действат синергично за максимална ефективност на терапията.

quality-control

Гаранция за качество

  • Terrapia използва единствено и само съставки, които са проверени в практиката като действие и ефект.
  • Налична е информация в популярни и научни източници за състава и въздействието на съставките.
  • Българските билки се отглеждат и добиват от екологично чисти райони.
  • Всички чуждестранни съставки се доставят със сертификат за произход и качество.
  • USP стандарт

Организацията USP е научна неправителствена организация, която от създаването си през 1820 г. работи тясно свързано с правителства, министерства и регулаторни органи по света за изграждането на стандарти на идентичност, качество и чистота на медицински, диетични и хранителни добавки и съставки. В САЩ и в над 140 държави по света стандартите на USP са признати от закона и са приети като отговарящи на всички регулаторни критерии.

Продуктите от серията Terrapia се произвеждат в Аркадия Херба ООД, българо-немско дружество основано през 1997 г. с фабрика в с. Нови хан. Производството се осъществява съгласно комбинирана система за контрол на качеството и безопасността на храните НАССР-ISO22000/2005. Фабриката разполага и с две лаборатории: химико-физична /аналитична/ и микробиологична.

Terrapia използва в своите рецептури единствено и само екстракти, за максимална ефективност на терапията.

Рецептурите са разработени на базата на фитотерапевтичното познание, с консултацията и съдействието на проф. Стефан Николов, д.ф.н. Начко Начев.

Защо комплексни формули?

Комплексните формули осигуряват многопластовост на фитотерапевтичното въздействие и съчетават насочеността към конкретен проблем с много допълнителни ползи за общо укрепване на организма.

Защо екстракти?

За разлика от чайовете, отварите, запарките и др. домашни лекове, екстрактите се добиват по технологичен път и са концентрирани активни вещества, така че с минимално усилие и за оптимално време, да се постигне ефективно въздействие.

Полезен съвет: четете опаковките и обръщайте внимание за наличието на екстракти! Много продукти предлагат просто капсулирани или таблетирани билки – разликата между 50 гр. женшен, например, и 50 гр. екстракт от женшен, е съществена за качеството на продукта и качеството на вашата терапия!

Вижте тук какво казва д.ф.н. Начко Начев за екстрактите.

Кога и как да приемате хранителните добавки Terrapia?

Обичайната практика е сутрин и вечер по 1 капсула, с вода, сок или чай.
По ваша преценка може да добавите и прием на обяд, след хранене.
Препоръчителният прием е поне 1 месец. След това може да направите почивка от 1-2 месеца и отново да продължите профилактиката си.

Фитотерапията

Фитотерапията е въздействие върху здравословни проблеми със силата на  лечебните свойства на билките. Тя е древна наука, просъществувала през годините  поради практически доказания терапевтичен ефект на части от определени растения и извлеци от тях. Благодарение на новите технологии, които позволяват успешно и прецизно екстрактиране на активните съставки и в резултат на съвременното търсене на алтернативни методи за поддържане на здравето, фитотерапията продължава да се развива.

Продуктите от серията terrapia се произвеждат в Аркадия Херба ООД, българо-немско дружество, основано през 1997 г. с фабрика в с. Нови хан.

Производството се осъществява съгласно комбинирана система за контрол на качеството и безопасността на храните НАССР-ISO22000/2005.