За Terrapia

Медицината е изкуство да се подражава на лечебната сила на природата ~ Хипократ.
Земята предоставя всичко необходимо за здравето и благоденствието на Човека ~ terrapia.

Хилядолетното познание за лечебните свойства на билките и растенията в помощ на съвременния човек, който обича природата, но живее в града.

Terrapia – Комплексни биоактивни формули от билкови и натурални екстракти, за балансиран и здравословен живот на модерните градски хора.

Terrapia е българска марка-производител на хранителни добавки, създадена през 2015 г., с желание да предложи автентични билкови и природни алтернативи за терапия и превенция на здравето на съвременния градски човек, основани на доказани във времето билкистаринни рецепти и модерни супер храни, с отличен ефект.

Хранителните добавки terrapia са комплексни биоактивни формули от билкови екстракти с контролиран произход. Рецептурите са разработени така, че всички включени съставки да действат синергично за максимална ефективност на терапията.

quality-control

Гаранция за качество

  • Terrapia използва единствено и само съставки, които са проверени в дългогодишната практика като действие и ефект.
  • Налична е информация в популярни и научни източници за състава и въздействието на съставките.
  • Всички билкови състави в комплексните формули на Terrapia притежават сертификат за гарантиран произход и изключително високо качество.

Продуктите от серията Terrapia са произведени в Аркадия Херба ООД, българо-немско дружество основано през 1997 г. с фабрика в с. Нови хан. Производството се осъществява съгласно комбинирана система за контрол на качеството и безопасността на храните НАССР-ISO22000/2005. Фабриката разполага и с две лаборатории: химико-физична /аналитична/ и микробиологична.

От есента на 2020 г. всички продукти на Terrapia се произвеждат от Biohealth International GmbH в Германия. Качеството им отговаря на всички Европейски и международни регулаторни изисквания.

Фабриката – производител е сертифицирана по ISO 22000, ISO 13485, GMP и дава Европейска гаранция за качество – включва забрана на подобрители на вкуса, изкуствени ароматизанти, оцветители и синтетични пестициди.

Защо комплексни формули?

Комплексните формули на Terrapia осигуряват многопластовост на фитотерапевтичното въздействие и съчетават насочеността към конкретен проблем с много допълнителни ползи за общо укрепване на организма.

Защо екстракти?

За разлика от чайовете, отварите, запарките и др. домашни лекове, екстрактите се добиват по технологичен път и са концентрирани активни вещества, така че с минимално усилие и за оптимално време, да се постигне ефективно въздействие.

Полезен съвет от Terrapia: четете опаковките и обръщайте внимание за наличието на екстракти! Много продукти предлагат просто капсулирани или таблетирани билки – разликата между 50 гр. женшен, например, и 50 гр. екстракт от женшен, е съществена за качеството на продукта и качеството на вашата терапия!

Кога и как да приемате хранителните добавки Terrapia?

Обичайната практика за продуктите на Terrapia е сутрин и вечер по 1 капсула, с вода, сок или чай.
По ваша преценка може да добавите и прием на обяд, след хранене.
Препоръчителният прием е поне 1 месец. След това може да направите почивка от 1-2 месеца и отново да продължите профилактиката си.

Фитотерапията

Фитотерапията е въздействие върху здравословни проблеми със силата на лечебните свойства на билките. Тя е древна наука, просъществувала през годините  поради практически доказания терапевтичен ефект на части от определени растения и извлеци от тях. Благодарение на новите технологии, които позволяват успешно и прецизно екстрактиране на активните съставки и в резултат на съвременното търсене на алтернативни методи за поддържане на здравето, фитотерапията продължава да се развива.