Черният дроб – пречистващата сила на тялото

март 31, 2021

На персийски и хинди думата за черен дроб се свързва с мъжество и сила; на езика урду думата участва в израз, който означава силна обич.

Черният дроб е мълчаливата сила на нашето тяло. Без да се оплаква, той изпълнява тежката задача да пречиства от всички токсични вещества, с които го товарим, за да може тялото ни да продължи да функционира нормално. И това, ако не е любов!

Hepaterra – вдъхва нови сили на силата

След всеки активен прием на замърсяващи и токсични вещества като алкохол, тежки и трудно смилаеми храни, лекарства и др.,  е време на свой ред да покажем любов към  черния си дроб; да му върнем грижата с грижа; да го детоскикираме, за да може да очакваме същото и от него.

Hepaterra е комплексна биоактивна формула, която спомага за пречистване и предпазване на черния дроб

Hepaterra-box-cvetni-systavki

Съдържа:

Активните съставките са подбрани така, че да действат синергично за пречистване на кръвта и черния дроб и за подпомагане дейността на жлъчката и черния дроб.

Продуктът подпомага отделителната система, като допринася за извеждане на отпадните вещества от организма, стимулира обмяната на веществата, намалява кръвната захар и риска от развитие на диабет тип 2 и подагра.

Колко е важен черният дроб?

Черният дроб играе важна роля в метаболизма и изпълнява редица ключови функции в организма, като дезинтоксикация на кръвта и производство на биохимични вещества за храносмилането.

Храносмилателната му функция е свързана с образуване на жлъчен сок, който участва в разграждането и усвояването на мазнините в червата. Когато притокът на жлъчка намалее или бъде изцяло преустановен поради заболяване, всмукването на мазнините и витамините А, Д, Е и К се нарушава. Липсата на витамин Д уврежда строежа на костите, те стават лесно чупливи. Витамин К е от първа необходимост за съсирването на кръвта. Липсата му причинява лесно и дълготрайно кървене.

Детоксикиращата роля на черния дроб се изразява в обезвреждане на редица токсични продукти, образувани при обмяната на веществата. Такива са амоняк, фенол, индол, стероиди и др.

В чернодробните клетки тези токсини се подлагат на редица биохимични процеси (естерифициране, окисление, редукция, метилиране, хидролиза и др), след които се превръщат в безвредни за организма продукти.

Още важни функции на органа са обменна (регулация на въглехидратния метаболизъм, обмяната на мазнини, белтъци и витамини); регулатор на венозното кръвообръщение;  топлинен регулатор; има участие в процесите на съсирване на кръвта; участва в борбата с инфекциите и в частност с тези от тях, чиято входна врата са червата.

Hepaterra-cheren-drob-nadpis

Детоксикира, докато не бъде интоксикиран.

Регенерира, докато не го принудим да дегенерира.

Черният дроб е единствения орган в човешкото тяло, който има способността да саморегенерира. Това става невъзможно при приемане на големи количества алкохол и лекарства. При човека има един ензим, който се нарича Алкохолдехидрогеназа. Този ензим играе главната роля при разграждането на поетият алкохол и абсорбирането му от кръвта. При поемане на големи количества алкохол, ензимът  не може да се справи, получават се отлагания по стените на черния дроб, наречени Стеатоза – най-често срещаното функционално нарушение в метаболитната функция на черния дроб, в следствие на грешки в храненето и приеманите в храносмилателната система вещества.

Издържливостта към токсични атаки е строго индивидуална и зависи изцяло от конкретния организъм. Добре е да тестваме границите си, но основно извън границите на вътрешните си органи, защото те са чувствителни, важни и незаменими.

Важно е предупредително да отбележим, че черният дроб не предупреждава отрано за нарушения и щети от злоупотреби. Черният дроб не боли, а директно започва да боледува. Профилактика с хранителни добавки, пречистващи диетични серии,  профилактични лекарски прегледи и ограничаване на количествата от вредното, за сметка на полезното, се препоръчват горещо от Terrapia.

С други думи: обичайте повече себе си и подхранвайте силата си, за да се възползвате от нея ежедневно!

Хранителни добавки terrapia.bg

Хранителни добавки terrapia.bg

Tags: ,