Екстрактът от гроздови семки в грижата за кожата

май 23, 2024

От ценен помощник срещу остаряването, до силен съюзник в борба със свободните радикали – екстрактът от гроздови семена е мощна съставка, която трябва да бъде част в грижата за здраве и красота. Екстрактът от гроздови семки има богата история – откакто древните цивилизации са разбрали, че различните части на лозата имат уникални лечебни свойства, не спирали да търсят и откриват нови и нови приложения на това природно богатство. Полезен за сърцето и мозъка, важен за кожата, помощник на черния дроб…

Предлагаме ви три важни ползи от приема на екстракт от гроздови семки за цялостната грижа за тялото и красивия външен вид.

Антиоксидантни свойства

Екстрактът от гроздови семки съдържа проантоцианидини: мощен антиоксидант с лечебни и противовъзпалителни свойства. Според различни проучвания съдържа 20 пъти по-голяма антиоксидантна сила от витамин Е и 50 пъти по-голяма антиоксидантна сила от витамин С. Екстрактът от гроздови семена е изключително богат на антиоксиданти и олигомерни проантоцианидинови комплекси и е свързан с широк спектър от възможни ползи за здравето. Смята се, че може да подпомогне здравето на сърцето, мозъка, бъбреците, черния дроб и кожата. Също така екстрактът от гроздови семки спомага за понижаване на лошия (LDL) холестерол, като инхибира окисляването му. По този начин намалява и рискът от сърдечни заболявания.

екстрактът

Защита на кожата от вредните лъчи на слънцето

Установено е, че екстрактът от гроздови семки може да предпази кожата от увреждане на UVA и UVB радиацията на слънцето, чиито прояви варират от силно изразени бръчки до промени в пигмента и рак на кожата. Антиоксидантите, съдържащи се в екстракта от гроздови семки, помагат на кожата да се бори със свободните радикали и я предпазва от вредното им въздействие.

Сред водещите причини за бързото стареене на кожата е заседналия начин на живот, лошото хранене, тютюнопушенето, което води до появата на бръчки поради разграждане на еластичните влакна на кожата. Но най-вече UV лъчите са тези, които действат върху клетките на кожата, като прекъсват тяхната ДНК верига и по този начин причиняват промяна в клетъчното обновяване и производството на меланин, колаген и еластин. Затова правилната и навременна слънцезащита е ключова в грижата за кожата.

По-красива кожа

Екстрактът от гроздови семена увеличава обмяната на клетките и синтеза на колаген, което помага на кожата да остане еластична и здрава. Ако се използват правилно и последователно, продуктите за грижа за кожата с екстракт от гроздови семки, могат да спомогнат за изравняване на тена и дори да успокоят огнища на неприятно акне. Всичко това е поради силните антиоксидантни и антимикробни свойства на антоцианидините на гроздовите семки. Те подобряват влагата, мекотата и еластичността на кожата, като помагат на витамин С и витамин Е да бъдат по-ефективни в грижата за красивия външен вид.

слънцезащита

Как да включим екстрактът от гроздови семки в рутинната си грижа за красота и здраве?

Ние от Terrapia имаме решение: изцяло природен продукт, с подчертано антиоксидантно и детоксикиращо действие върху организма. Detoxiterra (Детокситерра) с екстракт от гроздови семки е комплексна биоактивна формула, която подпомага естественото пречистване на организма. Подобрява кръвообръщението и спомага за изхвърлянето на токсините. Понижава холестерола и нормализира нивата на кръвната захар. Допълнителните й предимства са екстрактите от женшен, джинджифил и червена боровинка, които допринасят за за по-свеж и стегнат вид на кожата, като същевременно намаляват появата на фини линии. Кажете сбогом на преждевременното стареене и се борете със свободните радикали с нашата Detoxiterra.

Detoxiterra

Статията има информативен характер и не може да замести консултацията със специалист.

Източници:

Medical news today: https://www.medicalnewstoday.com/articles/263332.php#side-effects
Healthline: https://www.healthline.com/health/grapeseed-oil-for-skin
Livestrong: https://www.livestrong.com/article/131725-grape-seed-extract-skin-benefits/

За бранда – terrapia®

terrapia® е серия от нутрацевтични продукти. Комплексни биоактивни формули от билкови екстракти с контролиран произход и високо качество.

Рецептурите са разработени по начин, по който всички включени съставки да действат синергично за постигане на максимална ефективност.

Формулите в terrapia®, са базирани на рецептури доказали се във времето, практиката и науката

Продуктите на terrapia,  са  адаптирани за идеалната превенция на здравето, на съвременния градски човек.

 

Произведено от: Biohealth International GmbH, Германия

Произведено за (дистрибутор): Фарма Трейд БГ ЕООД

София 1404, ул. Твърдишки Проход 7

тел. +359(2)858 1010; e-mail: office@pharmatradebg.com

Tags: , , , , , ,