Холестерол и лечебните билки

април 9, 2024

Лечебните билки заемат важно място в профилактиката и терапия на редица заболявания, в това число и за контрола на нивата на холестерол в кръвта. Много от лечебните растения, които понижават артериалното налягане, се използват и като терапия на атеросклерозата* поради съществуващата тясна връзка между двете заболявания. Тъй като основното и най-важно нарушение при атеросклерозата е нарушението на липидната обмяна, с повишаване нивото на холестерола в кръвта, то истинските противосклерозни средства обикновено действват върху тези нарушения.

Има растения, за които съществуват експериментални и клинични доказателства, че снижават нивото на холестерола в кръвта, намаляват отлагането на атеросклеротични плаки в кръвоносните съдове и отслабват атеросклеротичния процес. Такова действие притежават чесънът, левурдата и други съдържащи серни съединения растения. Подобно действие имат и някои растения, съдържащи йод (напр. черупки от орехи) и някои морски водорасли (напр. Морско зеле). Антиатеросклерозно действие се приписва на глога, на горската ягода, на лененото семе (лененото масло е богато на ненаситени мастни киселини — линолова, олеинова, линоленова и др.).

холестерол

Много билки с успокояващо действие върху централната нервна система, могат да бъдат полезни при терапията на коронаросклерозата. Но е важно да се знае, че коронарната болест на сърцето е сериозно заболяване, което изисква точна диагноза и провеждано под лекарски контрол лечение. Билките могат да бъдат прилагани само като помощни средства при лечението на това заболяване.

  • атеросклероза (артериосклероза) — болестно изменение на артериите, което се характеризира е натрупване на холестерол в съдовата система.

Hepaterra е комплексна биоактивна формулакоято подпомага нормалната чернодробна функция.

Активни съставки на Hepaterra в една капсула:

Действие на Hepaterra:

  • Подпомага изчистването на токсините и отровите от клетките
  • Подпомага дейността на жлъчката и черния дроб и ги предпазва
  • Пречиства кръвта и черния дроб, като нормализира нивата на холестерол в кръвта
  • Намалява кръвната захар и риска от развитие на диабет тип 2 и подагра
  • Подпомага отделителната система, като допринася за извеждането от организма на отпадните вещества от дейността на човешкия организъм
  • Стимулира обмяната на веществата

Хранителната добавка на terrapia, която се грижи за здравето на черния дроб и спомага за контрола на нивата на холестерол в кръвта е Hepaterra:

холестерол

Хранителна добавка, която спомага за естественото пречистване на черния дроб и жлъчката. Комплексната биоактивна формула, подобрява функцията на черния дроб, пречиства кръвта и спомага за изхвърлянето на токсините от организма.

Произведено в Германия от Biohealth International GmbH.

Статията има информативен характер и не може да замести консултацията със специалист.

Източници:

„Билките във всеки дом“, Иван Асенов, Лиляна Райнова, Диана Панова, Душка Станева

Tags: , , , , , ,