Imunoterra – фантастична комбинация срещу грип и настинка

Imunoterra – фантастична комбинация срещу грип и настинка

май 23, 2024

Великолепната четворка в лицето на четири мощни сили, събрали се от четирите посоки на света в капсулите на нова биоактивна формула Imunoterra от terrapia, oбединява усилия в борбата срещу типчините зимни злодеи – гриповете и настинките.

Екстракт от корени на Женшен, Северно Американска ехинацея, екстракт от корен на котешки нокът и спирулина създават заедно комплексна биоактивна формула за борба в полза на естествените защитни сили на организма и против възпалителните и инфекциозни процеси, към които ставаме така уязвими през зимния сезон.

Imunoterra-box-blog-post

Женшен

Специалните способности на женшена се изразяват в стимулиращото му въздействие за образуване на защитни Т-клетки на имунната система и удължаването на живота им. Т-клетките са войните на имунната ни система. Активират се, когато усетят опастност от болестотворни организми, каквито са вирусите, и започват усилена атака срещу тях. Наличието им и правилното функциониране на клетките-войни, са ключови фактори за успешната защита на организма от неприятелски набези.

От своя страна женшенът е много специално растение. Полезните му свойства са в корена. Той израства много бавно, в продължение на 4 до 6 години, трупайки постепенно вид сапонини, наречени жинзенозиди, и гликозиди с уникална структура и действие. Едва след периода на израстване на корена количеството на тези вещества е достатъчно, за да има извлеченият от корена екстракт търсения лечебен ефект.

Ехинацея

Ехинацеята пък укрепва имунната система и предпазва от инфекции, благодарение на специалната си съставка –ехинаценът. Като вид полизахард той стимулира белите кръвни телца и се противопоставя на ензима хиалорунидаза, с чиято помощ бактериите проникват в тъканите. Антибиотичното му действие се сравнява с това на пеницилина. Пречиства кръвта и лимфната система и потиска развитието на стафилококи, стрептококи, херпесни и грипни вирусоносители.

Котешки нокът

Котешкият нокът е абсолютната екзотика! Той предствлява дървовидна лиана растяща в тропическите гори на Централна и Южна Америка, най-вече в Амазонската джунгла. Противовъзпалителните  антиоксидантните му свойства са били познати на древните южноамерикански племена, а в последните години те стават обект на научни изследвания в различни страни по света (САЩ, Перу, Япония, Европа), които доказват ефективността на билката. А тя се базира на способността на растението и на съдържащия се в него комплекс от алкалоиди да влияе на клетките на фагоцитарната система и да оказва положителен ефект върху регулирането и нормализирането на секрецията на медиаторите на имунитета в организма.

Спирулина

Преди три и половина милиарда години фотосинтезиращ организъм превръща въглеродния диоксид във въздуха в кислород. Организмът днес е наречен цианобактерия  или синьо-зелено водорасло – представител на един от първите познати организми на планетата.

Синьо-зеленото водорасло или спирулина е открито от д-р Клемент от Френския Нефтен Институт (IFP)  през 1962 г. Тя била заинтригувана от изненадващо здравите и силни хора от племето Канембу, обитаващи района на соленоводното езеро Чад в Африка. Въпреки че живеели в много опростена среда, без развито земеделие,  животновъдство и риболов, здравословното им състояние било много по-добро от това на модерните хора, имащи достъп до ресурси и възможности за разнообразно хранене.

По-задълбочени наблюдения върху живота на племето разкрили, че те събират синьо-зелено водорасло, плуващо на повърхността на езерото, сушат го на слънце и го месят в хляба си или правят супа от него. Синьо-зеленият източник на хранителни вещества за африканското племе Канембу било водораслото спирулина.

Спирулина съдържа фикоцианин и потопена в сладка вода, тя променя цвета си на син. Под микроскоп формата й е спираловидна.

От гледна точка на въздействие върху организма спирулина стимулира дейността на тимусните клетки, костния мозък и далака – подобрява способността на организма да генерира нови кръвни клетки и да бъде по-ефективен срещу атака от микроби.

Всяка година вирусите еволюират. Появяват се нови щамове, по-издържливи и подготвени да оцелеят при всякакви условия. Имунната система на човека не им отстъпва. Тя притежава силата да се бори и блокира атаките им,  когато е подхранена и укрепнала.

За бранда – terrapia®

terrapia® е серия от нутрацевтични продукти. Комплексни биоактивни формули от билкови екстракти с контролиран произход и високо качество.

Рецептурите са разработени по начин, по който всички включени съставки да действат синергично за постигане на максимална ефективност.

Формулите в terrapia®, са базирани на рецептури доказали се във времето, практиката и науката

Продуктите на terrapia,  са  адаптирани за идеалната превенция на здравето, на съвременния градски човек.

 

Произведено от: Biohealth International GmbH, Германия

Произведено за (дистрибутор): Фарма Трейд БГ ЕООД

София 1404, ул. Твърдишки Проход 7

тел. +359(2)858 1010; e-mail: office@pharmatradebg.com