Gastroterra blogpost visual

Избягвайте да дъвчете дъвка, ако имате проблеми със стомаха!

юни 10, 2019

Много от нас дъвчат дъвка, за да освежат дъха си или като защита срещу кариес /когато нямат възможност да си измият зъбите/ или пък, защото е модерно.

Но може би малцина знаят или са се замисляли, че дъвченете на дъвка е вредно за стомаха.

Защо?

Дъвченето е свързано с отделяне на стомашни сокове, които са необходими за смилането на храната. Но ние не дъвчем храна, а дъвка… Стомахът ни обаче не знае това и отделя сокове, чакайки храната.

А всички храносмилателни сокове са агресивни /за да могат да обработят храната/.

Но когато няма храна, стомашният сок започва да дразни лигавицата на стомаха, а може да проникне и в дванадесетопръстника. Така могат да възникнат заболявания като гастрит, възпаление на лигавицата на дванадесетопръстника и дори язва.

Така че не се увличайте с дъвките!

А за освежаване на дъха можете да използвате обикновена вода, вода + лимон или мента или вода за уста /може да си държите една опаковка на работното място/.

За всички, които имат неразположения със стомаха, Террапиа предлага Гастротерра – една уникална рецептура от 280 мг комбиниран екстракт от: ленено семе, бял равнец, босилек, маточина, мента, жълт кантарион, корен ружа с кръвоспиращо, кръвопречистващо, болкоуспокояващо, противоспазматично, противовъзпалително, ранозаздравяващо и противоязвено действие!

Gastroterra blogpost visual