Как мислите преди сън влияят върху качеството му

май 23, 2024

Мислите, които препускат през ума ни, точно преди сън пряко влияят върху качеството му. И тук не става дума само за нещата, които ни тревожат, а точно обратното: австралийски психолози от университета Монаш, в Мелбърн, стигнаха до извода, че дори планирането на утрешния ден или седмица, може да доведе до трудно заспиване и нарушения на съня. Статията е публикувана в онлайн списанието The Conversation.

Авторите на изследването са анализирали няколко проучвания за връзката между стреса и скорошните преживявания, както и ефекта им въхру качеството на съня. В случаите, в които са изследвали основната пречка за заспиване е когнитивната активация, поради нежеланието на мозъка да се изключи от важна тема. Например: невъзможността да се отпуснем преди сън и да заспим спокойно, може да бъде резултат от вълнение преди утрешните събития или дори от гледане на любим сериал или интересен филм.

сън

Учените са установили още, че добрият нощен сън обикновено се предшества от визуални образи, подобни на сънищата, докато безсънието е свързано с мислене за конкретни проблеми. Психолозите предупреждават да не се опитваме да се насилваме да спим – това само повишава нивото на стрес, което ни държи още по-дълго будни. Вместо това експертите предлагат техника, наречена когнитивно префокусиране. Същността й е да „превключим“ от неприятни мисли към приятни, но не с твърде вълнуващи картини от нашето въображение. За да направим това, преди да си легнем, трябва да изберем любима тема, свързана с нашите интереси, и да си представим, че правим любимото си хоби, в спокойна среда.

Хранителните добавки на terrapia, които спомагат психичното здраве и овладяването на стреса са:

Relaxiterra / Релакситера

нервиХранителна добавка, която спомага за намаляване на стреса и напрежението, действа успокояващо и отпускащо на нервната система. Специално подбраните билкови екстракти в състава премахват симптомите на депресия, паник атаки и тревожност, улесняват заспиването и елиминират безсънието.

Верен природен помощник при нервни оплаквания, тревожност, стрес, напрежение, неврози, паник атаки, депресия, сърцебиене, главоболие, виене на свят и безсъние.

Memoterra / Мемотерра

концентрацияХранителна добавка, която подобрява работата на мозъка и го стимулира чрез комплексното въздействие на мощни билкови екстракти.

Общото тонизиращо и стимулиращо действие на Мемотера подобрява паметта и концентрацията, спомага за по-доброто кръвообръщение и по-добър тонус.

 

 

За бранда – terrapia®

terrapia® е серия от нутрацевтични продукти. Комплексни биоактивни формули от билкови екстракти с контролиран произход и високо качество.

Рецептурите са разработени по начин, по който всички включени съставки да действат синергично за постигане на максимална ефективност.

Формулите в terrapia®, са базирани на рецептури доказали се във времето, практиката и науката

Продуктите на terrapia,  са  адаптирани за идеалната превенция на здравето, на съвременния градски човек.

 

Произведено от: Biohealth International GmbH, Германия

Произведено за (дистрибутор): Фарма Трейд БГ ЕООД

София 1404, ул. Твърдишки Проход 7

тел. +359(2)858 1010; e-mail: office@pharmatradebg.com

Tags: , , , , , ,