Кои въпроси провалят първата среща

април 9, 2024

Твърде личните и откровени въпроси на първата среща могат да разрушат зараждащата се връзка. Ето защо бъдещите партньори не бива да бъдат прекалено настоятелни в любовта си, подсещат психолозите от Psychology Today. Според професора и изследовател на емоциите Аарон Бен-Зеев от университета в Хайфа, Израел, споделянето на твърде лична информация на първата среща, най-често кара хората да се съсредоточат върху негативните аспекти на личността на другия, което е пагубно за романтичния интерес.

Психолозите допълват, че най-лошите теми за разговор на първата среща са въпроси, свързани с предишни връзки и най-вече за натрупания сексуален опит.

В същото време, учените са категорични, че когато се срещаме с интересен за нас партньор, не бива да бъдем напълно затворени за личния си живот. Най-добрата стратегия е постепенно да задоволяваме естественото си любопитство, тъй като откритостта е един от най-важните компоненти на здравата, партньорска връзка. Но това трябва да се случва бавно, постепенно и чак когато усетим, че тази първа среща, с времето се превръща в нещо по-голямо и дълбоко.

първа среща

Какви въпроси подхождат за първа среща?

Да бъдеш твърде внимателен в общуването си на първа среща може да има обратен ефект в някои случаи, защото никой не може напълно да контролира как другия ще реагира. Практиката показва, че няма твърди правила за това, какво прави един въпрос добър или лош, но различни проучвания показват, че най-ефективният стил на комуникация в отношенията е гъвкавият. Примерите по-долу имат за цел да стимулират вашите собствени идеи, вместо да бъдат тълкувани като правила.

Идеи за въпроси за първата среща

  1. Какви почивки обичаш?

Защо: Различните предпочитания за ваканция или количество време за ваканция могат да бъдат основен източник на постоянна несъвместимост – например, ако един човек обича да предприема много дълги и щури пътувания, а другият човек има по-стандартна представа за времето и начин на прекарване на ваканцията, трудно ще се „срещнат“ по пътя си.

  1. Как мина денят ти?

Защо: Този въпрос помага да се установи дали срещата има положително или отрицателно отношение. Ако задаването на този въпрос води до 5 солидни минути оплаквания, възможно е човекът да вижда чашата като наполовина празна. От друга страна, ако се е случило нещо необичайно, което може да повлияе на настроението на вашата среща, добре е да вземете предвид това.

  1. Разкажи ми за приятелите си.

Защо: Когато влезем във връзка с някого, ние също така влизаме във връзка с неговите приятели.

  1. Обичаш ли кучета, котки или нито едно от двете?

Защо: Ако единият от вас не обича домашни любимци, а другият има три кучета, това вероятно ще бъде проблем.

  1. Какво обичаш да правиш в свободното си време?

Защо: Това помага да разберем предпочитанията на човека. Може също така да помогне да установим дали човекът има достатъчно свободно време или е работохолик.

  1. Харесваш ли работата си?

Защо: Предстои ли човекът да направи някакви големи промени в живота си – например да напусне работата си? Какво е отношението му към работата? Вижда ли го като призвание или е мотивирани основно от изкачването по кариерната стълбица…

  1. Твърде шумно ли е за теб?

Защо: Това показва, че мислите за комфорта на другия. Не се страхувай да промениш рязко плановете, ако пристигнете в ресторант и откриете, че е твърде шумно за добър разговор.

любов

  1. С кого живееш?

Защо: Независимо дали все още живее с родителите си или живее с 3 съквартиранти, отговорът ще „разкаже“ повече за начина на живот на човека отсреща.

  1. Близък/ка ли си със семейството си?

Защо: Дали един човек е твърде близък със семейството си или е затънал в семейни конфликти, е все ценна информация, която показва емоционалния му свят.

  1. Гледал/а ли си добри филми или телевизионни предавания напоследък?

Защо: Това ще разкаже за предпочитанията на партньора. Освен това може да покаже дали е от типа хора, които са склонни да отразяват преживяванията си и могат да говорят за мислите си.

Въпросите на първа среща са важни и не бива да ги подценяваме. Истината е, че трябва да бъдем смели, но и деликатни в комуникацията с човека, към който изпитваме симпатия. Това не е трудно когато сме наясно със себе си, знаем какво търсим и какво искаме от една връзка. За следващата стъпка, ние от terrapia ви предлагаме #EROTERRA! Отличен природен афродизиак, който събужда сексуалната природа както на мъжете, така и на жените.

eroterra

Източник: https://www.psychologytoday.com/us
Статията има информативен характер и не може да замени консултацията със специалист.

Еротерра е хранителна добавка на terrapia, която спомага сексуалното здраве, самочуствието и овладяването на стреса:

Eroterra / Еротерра

либидо

Хранителна добавка, която спомага за естественото повишаване на либидото. Билковите екстракти в състава на биоактивната формула, са естествени афродизиаци както за мъжете, така и за жените. Благоприятно действа на половата система  и подобрява мъжката потентност – поддържа хормоналния баланс, намалява напрежението и увеличава самочувствието.

Произведено в Германия от Biohealth International GmbH.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ПРИ ПОРЪЧКА НА ПРОДУКТИ НАД 70 ЛВ.

За бранда – terrapia®

terrapia® е серия от нутрицевтични продукти. Комплексни биоактивни формули от билкови екстракти с контролиран произход и високо качество.

Рецептурите са разработени по начин, по който всички включени съставки да действат синергично за постигане на максимална ефективност.

Формулите в terrapia®, са базирани на рецептури доказали се във времето, практиката и науката

Продуктите на terrapia,  са  адаптирани за идеалната превенция на здравето, на съвременния градски човек.

 

Произведено от: Biohealth International GmbH, Германия

Произведено за (дистрибутор): Фарма Трейд БГ ЕООД

София 1404, ул. Твърдишки Проход 7

тел. +359(2)858 1010; e-mail: office@pharmatradebg.com

Tags: , , , , , , ,