Коприва – силни пречистващи свойства

март 18, 2021

Природолечителите обичат да се шегуват, че ако хората са запознати с нейните лечебни сили, не биха засаждали нищо друго, освен коприва

В природата копривата поддържа над 40 видове насекоми. Включително някои пеперуди, а през късното лято голямото количество семена са източник на зърна за много птици.

Целебната й сила се дължи на нейните кръвопречистващи свойства.

Освен за пикочните пътища, копривата е полезна и за отделителната система, тъй като добре регулира работата на стомаха.

Може да се каже, че копривата е едно от чудесата, с които ни е дарила природата. Тя е известна със своето стягащо, отхрачващо, тонизиращо, противовъзпалително и диуретично действие. Коприва се препоръчва като мощно средство за предпазване от чернодробни, артритни, ревматични и бъбречни заболявания. Също и при лечение на алергии и анемия.

Копривата помага и при проблеми с черния дроб и жлъчката, заболяване на далака (дори и при туморни образувания на органа). Растението „чисти” слузта в стомаха и дихателните органи, стомашните спазми и язва. Копривата има страхотен ефект и върху дихателните пътища. Приемът на чай от лечебното растение помага и при белодробни проблеми.

Ексатракт от коприва се съдържа в биоактивните рецептури на хранителните добавки Hepaterra (за здрав черен дроб) и Uroterra (за здрави пикочни пътища) от terrapia.

Хранителната добавка Хепатерра е с много специална рецептура. Тя включваща комбинация от съставки, които имат силно и доказано в практиката благоприятно въздействие за пречистване на кръвта, пречистване и предпазване на черния дроб и жлъчката. Хератерра има детоксикиращ ефект върху цялото тяло и здравословна регулация на функциите на черния дроб и жлъчката като едни от особено важните органи в човешкото тяло.

Хранителната добавка Уротерра има уникална рецептура. Тя включва четири растителни екстракта, които имат утвърдено и доказано в практиката действие при лечение на цистит. Събрани заедно, тяхното действие се засилва, като има синергичен ефект и холистично въздействие при терапията на уринарни инфекциозни заболявания и симптоми на цистит.

Tags: ,