Красива крачка напред с Аквасол витамин D

март 17, 2021

„На 20 години всеки от нас има лице, дадено му от Бог; на 40 — лицето, което ни е дало животът; на 60 — лицето, което сме заслужили.”

Думите са на един от най-великите мъже на ХХ век – Алберт Швайцер. Но днес, чисто по женски, бихме му отвърнали: Не, жените заслужават много повече! И това съвсем не е каприз. Натоварени ежедневно със задачи, грижи за малките, срокове „за вчера“ и очакванията на другите да бъдем равностоен партньор в офиса, но заедно с това и красавици от корица на списание, май имаме нужда от онова побутване, което превръща всяко уморено момиче в супер жена.

Световните модни диктатори отдавна откриха този таен ускорител за красота и здраве в едно. „Вог“ го включиха в задължителния арсенал за грижа за кожата още през 2016 г. А шеметната Гуинет Полтрол открито призна, че Витамин D е нейното най-мощно оръжие за здраве и красота.

Тайните на Витамин D

Аквасол витамин D е за всеки - без значение от сезона, възрастта и стила на живот.За ползите на слънчевия витамин се знае много. Той се произвежда в кожата по време на излагането на слънчева светлина, главно чрез UV лъчите и в по-малка степен може да се набави с храната (мазна риба, гъби, яйчен жълтък). Мастноразствормият витамин се грижи за костното здраве и зъби на деца и възрастни, за добрия имунитет, за сърцето, доброто настроение, енергия и все повече научни проучвания обобщават: и за здравия и красив външен вид.

Връзката му с кожата е ключова

Витамин D регулира нейната защитна функция и поддръжа имунитета срещу инфекции. Ефективно се включва в борбата със свободните радикали, които я увреждат и допринася за намаляването на оксидативния стрес, като държи далеч първите признаци на стареене, включително фините линии и бръчки. Не рядко екстремно ниските нива на Витамин D се свързват и с възпалителни кожни заболявания като псориазис и екзема. Някои изследвания твърдят, че витаминът има отношение към здравето на щитовидната жлеза, хормонални дисбаланси, метаболитни проблеми и др.

За красотата отвътре навън

В същото време витамин D е базов за костното здраве, особено при най-уязвимите групи. Това са бебетата и децата, при които недостатъчните нива на слънчевия витамин крият опасност от развитието на рахит. А при дамите – нарушено костно здраве и развитие на остеопороза.

Ето защо все по-често витамин D се среща в различни по форма и състав продукти за перорална и локална употреба. А стремежът на производителите е да създават безвредни продукти – нежни както за бебетата от първия им ден, така и за нуждите на възрастните в семейството.

С грижа за бъдещето, модерната гръцка компания MINERVA PHARMACEUTICAL създаде иновативния водоразтворим спрей за перорална употреба Аквасол – Витамин D, с отлично усвояване, независимо от приема на храна и с приятен вкус на ягоди.

Ново начало с Аквасол – Витамин D

Аквасол съдържа витамин D3 в удобна форма на перорален спрей, специално проектиран за случаите на повишени нужди от витамин D и/или при неговия дефицит. Със своята водоразтворима формула, Аквасол заема заслужено място в домашната аптечка на цялото семейство, защото се усвоява напълно, без да натоварва организма.

Спрей формата и сладостта на ягодите, превръщат Аквасол в любим и на най-малките, които обичайно се мръщат на трудните за преглъщане таблетки, а удобната и икономична дозираща помпа, отмерва точно 300 единични дози от 400 IU – напълно достатъчни за да задоволят нуждите от витамин D на цялото семейство месеци наред. И струва стотинки –една доза от 400 IU  е по-малко от 9 стотинки.

Аквасол – Витамин D е за всеки – без значение от сезона, възрастта и начина на живот. За хората, които се пазят от вредните слънчеви лъчи, за бременните и кърмещи жени, за кърмачетата и подрастващите, за жени в менопауза и пациенти с остеопороза, за възрастни хора с хронични заболявания и за всеки, който усеща първите признаци на умората, лошото настроение, понижения имунитет и мобилност.

Търсете в аптеките и на terrapia.bg

FB: terrapiabg

Tags: , , , , ,