лавандула

Лавандула – разкрасяващо спокойствие

февруари 14, 2017

Торбичка със сушена лавандула под възглавницата успокоява ума, омекотява емоциите и дарява с отморяващ сън.

Маслото от лавандула прочиства и освежава кожата, влияе благоприятно при капиляри и кожни раздразнения.

Ароматната билка облекчава болката и тежестта в краката при разширени вени.

Едва ли подозирате, че тя има способността да сваля високата температура. Вана с лавандула не само релаксира сетивата и духа, но и сваля високата температура.

Лавандулата символизира успокоение, облекчение и здраве.

лавандула

Тя повлиява добре състояния на нетърпеливост, раздразнение, смяна на настроенията, плачливост, гняв, свръхчувствителност, стрес и тревожност.

Има силно антибактериално и противовирусно действие. В помещения, където работят много хора, ароматът на лавандула дезинфекцира въздуха и намалява разпространението на вируси. Спомага за зарастване на рани, белези, ухапвания от насекоми.

Идеално натурално средство против комари се приготвя, като напълните пулверизатор с вода и няколко капки лавандулово масло. С него се пръска не само кожата, но и помещението, в което се намирате. Комарите и молците не понасят миризмата на лавандула.

Вярва се, че лавандулата прогонва злите сили и отрицателни енергии, справя се със саморазрушителните емоции и депресии. Аромат на вътрешно съзидание и покой, развива абстрактното мислене и дистанциране от маловажното. Намалява завистта и агресията.

Екстракт от лавандула се съдържа в комплексната биоактивна формула Relaxiterra (успокоява нервната система) от terrapia.