Какаово масло - снимка

Какаово масло

Какаовото масло се извлича от какаовите зърна. Освен това, точно като други източници на здравословни мастни киселини – като сурово масло от ший или кокосово масло – какаовото масло е чудесно за суха и чувствителна кожа.  

Какаовите зърна са с високо съдържание на антиоксиданти, тъй като те съдържат значително количество полифеноли и флаваноиди. В действителност, какаовите зърна са един от най-големите източници на полифеноли, които според научни изследвания могат да помогнат за намаляване признаците на стареене, плюс успокояване на чувствителната кожа, страдаща от дерматит или обриви. Бори се с първите признаци на стареене на кожата. Предпазва кожата от изсушаване и лющене.

Какаовото масло е отличен овлажнител на кожата, но освен да хидратира кожата, то помага за нейното излекуване отвътре навън. Това е чудесен източник на естествени антиоксиданти. Наситените мазнини са особено полезни за лечение на суха, напукана кожа, защото те лесно се абсорбират и остават върху кожата в продължение на часове.