Съставки – Шоколадова терапия

Какао - снимка

Какао

Какаовата маса и какаовото масло, които са основни съставки на шоколадите Lindt Excellence се произвеждат от какаови зърна, добивани в какаови плантации в Еквадор в Южна Америка, Карибите и Мадагаскар, както и от собствени плантации на Lindt в Гана, в Африка. Какаовите зърна се подбират ръчно, за да се гарантира най-високото качество, което се влага в крайния продукт.

Какаото има невероятен комплекс от вкусове и Майсторите на шоколада Lindt подбират, изпичат и смесват какаовите зърна, за да постигнат отличителен и уникален букет от вкусове за всеки един шоколад – от лека ванилия до наситени, земни и опушени нотки. Точната смес от какаови зърна остава строго пазена тайна.