Червена боровинка

Червена боровинка

Активни съставки на Червена боровинка – проантоцианидини (PACs) с А-тип връзка между компонентите, кондензирани танини, витамини, микроелементи, минерали, дъбилни вещества и флавоноиди, есенциални мастни киселини – линолеова киселина (OMEGA-6), алфа линолеова киселина (OMEGA-3), каротеноиди и фитостероли

Действие:

  • Танините възпрепятстват полепването и задържането на бактериите за стената на пикочния мехур и уретрата, с което предпазват от инфекции на уринарния тракт.
  • Изключителна ефективност при борба с бактериите Ешерихия Коли, които са основен причинител на уроинфекции и цистит – проантоцианидите, на които екстрактът от червена боровинка е богат, създават неблагоприятна среда за размножаването на бактериите в уринарния тракт.
  • Диуретично и пичогенно действие – спомага за изхвърляне на ненужни течности от организма, като по този начин благоприятства за изхвърлянето на бактериите-причинители на уроинфекции и цистит. Приемът на екстракт от червена боровинка е естествен начин за нормализиране на телесните течности в организма, което води до спад на отоци в резултат от натрупването и задържането на излишни количества от тях. Това облекчава и сърдечно-съдовата и кръвоносната система от претоварване и високо налягане.
  • Имуностимулиращо и противовъзпалително средство – въздейства добре на имунната система благодарение на антибактериалното, противовъзпалителното и антиоксидантното си действие.
  • Силен антиоксидант – 40-60 пъти по-ефективен от витамин Е. Допринася за съхраняване и регенерация на клетъчните обвивки и за борбата на организма срещу свободните радикали.
  • Понижава холестерола и липидното ниво в кръвта – съдържанието на голям спектър от полифеноли води до ускоряване на мастната обмяна.

Показания:

  • Цистит
  • Уроинфекции

Eкстракт от червена боровинка се съдържа в хранителните добавки:

Uroterra (Уротера) от terrapia – комплексна биоактивна формула за терапия, профилактика и пречистване на бъбреци и пикочни канали при цистит и уроинфекции. Уротера съдържа 200 мг екстракт от червена боровинка в една капсула.

Detoxiterra (Детокситерра) от terrapia. Комплексна биоактивна формулакоято спомага за естественото пречистване на организма и изхвърляне на токсини. Детокситерра съдържа 75 мг естракт от червена боровинка в една капсула.