Хондроитин

Активни съставки: хондроитин-сулфатът е гликозамингликан, който под формата на протеогликан е една от най-важните съставки на съединителната тъкан (сухожилията и ставите). Изграден е от повтарящи се единици Д-галактозамин и Д-глюкуронова киселина.

Показания:

  • При ставни проблеми и заболявания
  • При травми на меките тъкани

Действие:

Хондроитинът предотвратява навлизането на вода и хранителни вещества във възпалените сухожилия и ставите, което е важно за тяхното бързо заздравяване.  Облекчава болката, възпалението и забавя процеса на артроза. Снабдява организма с допълнителен хондроитин, което е полезно за здравината на хрущяла. Потиска ензимите, които увреждат хрущяла, създавайки по-добър баланс между процесите на рушене и възстановяване.

Допълнително свойство на хондроитина е, че увеличава количеството на хиалуроновата киселина, която е също необходима за изграждане на хрущяла.

Хондроитин се съдържа в хранителните добавки:

Flexiterra (Флекситера) от terrapia. Комплексна биоактивна формула за възстановяване и укрепване на ставите, хрущялите и ставните връзки. Рецептурата на Флекситера е специално разработена за терапия при артрит, артроза, лечение на болки в ставите в резултат на изтъркване на ставни връзки. Флекситера съдържа 125 мг хондроитин сулфат в една капсула.