Terrapia

Деволюцията на разнообразното хранене

март 18, 2016

От възникването си до днес човечеството е опитало вкуса на около 80 000 вида ядливи растения и животни. От тях 3 000 вида са били в най-широка употреба. Днешните хора употребяват много малка част от ядивните храни в света – едва 0,25%.

За да е здрав, човекът се нуждае от 80-100 различни химически вещества в храната си. Но днешното хранене е все по-опростено, макар и привидно разнообразно и със сигурност засищащо. Днешните градски хора набавят половината от калориите си само от семената на 4 растения: царевица, пшеница, соя и ориз. Това са най-масовите култури поради най-лесното си и ефективно отглеждане.

Terrapia предлага разнообразие от 36 билкови и растителни екстракти и натурални активни съставки, които е трудно или почти невъзможно да си набавим с класическия режим на хранене. А това са съставки, изключително полезни както за цялостното здраве и добра кондиция, така и за конкретни здравословни проблеми.

Terrapia

Хранителните добавки не са заместител на разнообразното хранене, но до значителна степен отсъствието му води до здравословни проблеми, които налагат техния прием. Избираме ги като по-здравословната алтернатива на лекарствата в случаите, когато проблемът го позволява.

Фитотерапията е позната от векове, ценните съставки на растенията са откривани по неведоми начини и използвани като подправки, като основни съставки на ястия, в отвари за лечение. Днес технологичният прогрес позволява прецизно отделяне на биоактивните вещества от растенията – процес, наричан екстракция – с цел по-голяма концентрация и мощ на лечебния ефект от тях.

Високата оценка на фитотерапевтичните методи на лечение и все по-широкият прием на хранителни добавки са само част от стремежа на градските хора за връщане към истината за тяхната природа и начините, по които могат да я поддържат здрава. Разнообразното и балансирано хранене, извънградските разходки на чист въздух, движението и грижата за душевния и емоционален баланс играят ключова роля в осъществяване на този стремеж към повече хармония, здраве и вдъхновение за живот.