За всяка болка има билка

март 4, 2022

„За всяка болка има билка”, казва народът у нас. Билколечението е вековна традиция. Близо 80% от населението на планетата прилага билколечението за справяне със своите здравословни проблеми.

Растителността се използва като терапевтично средство за лекуване не само на тялото, но и на ума и на духа. Този холистичен ефект е оценен и използван още в дълбока древност.

Растенията поемат веществата от земята и ги превръщат във витамини, минерали, въглехидрати, протеини и мазнини. Повечето билки съдържат по няколко активни субстанции. Билките действат синергично и затова съчетаването им усилва свойствата на всяка билка и имат по-голям ефект върху организма.

Макар и тясно свързани с легендите, клиничните и научни изследвания са доказали ефикасността на редица билки.

Поделени мнения

В България, а и не само, съществува голяма поляризация на мненията. Има привърженици на народната медицина, които смятат, че билките могат всичко. И друга група, най-вече повечето от лекарите, които не вярват в друго освен в силно действащите синтетични лекарства, и отричат лечението с билки. Билколечението не се противопоставя на конвенционалната медицина, но то може да се използва като терапия „на първа линия”. Билките могат да се използват още при първите оплаквания, за да се избегне по-сериозно заболяване. Терапията с хранителни добавки може да се комбинира и да подпомогне конвенционалното лечение.

Билките като основа на много лекарства

В основата на много лекарства са заложени различни билки. Но за съжаление, поради своята „свръх-активност”, лекарствата имат и странични нежелани въздействия, които липсват при билколечението.

Това е и основно предимство на билковите и растителни препарати и добавки!

България е лидер в Европа по добив и износ на билки. В България виреят около 700 вида лечебни растения. Земята ни е голямо богатство.

Лечебните свойства на българските билки трябва да се използват в производството на хранителни добавки и други фитотерапевтични продукти, съдържащи извлеци и екстракти от безценните растения.

Научи повече за билките, които използваме в Terrapia

Очакваме ви!