Спокойствие, което чака да бъде открито

март 31, 2021

Стресът не е вътре в нас, той е наша реакция на външните фактори! Освен тази естествена човешка реакция, вътре в нас съществува и неподозирано спокойствие, което чака да бъде открито!

Представете си, че сте на малка лодка в средата на океана и изведнъж от нищото се появяват огромни метър и половина до два метра високи вълни. И вие си мислите: “Уау! Какво ще правя сега?! Това е истински катаклизъм. Целият океан се надига!”

А дали е така наистина?

Всъщност не съвсем. Ако направите вертикално сечение на океана, ще видите ясно тези малки няколко метра високи вълни на повърхността,  докато океанът в действителност е дълбок повече от километър. Реално океанът е активен на повърхността, но в дълбочината си той е естествено тих и спокоен. Без значение колко огромни и страшни изглеждат вълните на повърхността, дълбините на океана остават недокоснати от това вълнение, там винаги цари тишина. Това е природата на океана: активен на повърхността, тих в дълбочина.

Аналогията с нашия ум е директна.

Повърхността на нашия ум е заета с мисли и планове за бъдещето; оценки и опити да се разбере миналото; вземане на решения в личен и в работен план; обмисляне на решения, свързани с проблеми и неразбирателства с други хора и т.н. Това са всички онези мисли, които ни занимават през деня и са свързани с ежедневието ни; всички мисли, които ни диктуват какво трябва да не забравим да направим и всички мисли, които ни тормозят с проблясъци какво е трябвало да направим.

„Трябва да й/му се обадя, трябва да отида до магазина, трябва да свърша това, и онова, трябва да направя списък, не трябва да забравям къде оставям списъка, трябва да намеря списъка, трябва да намаля темпото, трябва да се наспя, трябва да се събудя навреме…“ Всички тези мисли могат да бъдат доста изтощителни, до момента в който се сетим, че това е само повърхността.

лавандула

Ключовата дума е „вътрешно”

У всеки съществува една естествена наклонност, желание и способност за вътрешно спокойствие, вътрешна яснота, вътрешен фокус, вътрешна стабилност и вътрешен мир … вътрешно щастие… и това е не само съвсем естествено желание, а и естествено състояние. Ключовата дума тук е „вътрешно”.

И въпросът е къде е това „вътрешното”? Отговорът: под повърхността. Само трябва да се сетите, че то съществува.

Хранителна добавка Relaxiterra от terrapia е комплексна биоактивна формула, която съдържа растителни екстракти с утвърдено успокояващо и отпускащо нервната система действие. Именно това действие спомага изключително и отваря пътя и възможността за мисловното гмуркане под повърхността на стресиращите мисли. Най-чести причинители на нервни разтройства, панически атаки, състояния на натрапчиви страхове и внушения, тревожност и психически дискомфорт. Но вие сте тези, които трябва да осъзнаят, че мястото под повърхността съществува и то е място, незасегнато от външни влияния и стимули; то е мястото на вашата истинска естествена природа на баланс, спокойствие и психическо равновесие.

Да желаете да се докосвате и да сте във връзка с това място, не е стремеж за бягство от проблемите.

По-скоро е начин за плавно преминаване през тях.

Цялостното релаксиращо действие на Relaxiterra върху нервната система и организма помага изключително в процеса на изграждане на вашата връзка със собствената ви вътрешна хармония и естествено състояние на спокойствие, независимо какво се случва наоколо и на повърхността.

Биоактивна формула Relaxiterra е терапия за нервната система с екстракти от хмел, глог, лавандула, пасифлора, маточина и валериана, разработена на база древни знания на народната медицина, комплексните знания на съвременната фитотерапия и модерните технологии за извличане на полезни активни вещества от растенията.

Тя е на ваше разположение по пътя към преодоляване на стресиращите вълнения и достигане на желаното спокойствие!

Спокойствие

Tags: , , ,