10 причини да изберем Regeneraterra

март 18, 2024

Regeneraterra на terrapia е комплексна биоактивна формула, специално създадена с грижа и внимание към здравето, самочувствието и красивия външен вид на жените. Изцяло природен продукт, с подчертано антиоксидантно действие – Regeneraterra успешно се справя с неприятните проблеми като появата на първите фини линии и бръчки, упорито акне, чупливи нокти и непокорна коса. Продуктът е подходящ и за периода на перименопаузата и менопаузата. Тогава когато не само кожата, косата и ноктите страдат, но и ставите, сухожилията и костното здраве имат нужда от допълнителна грижа и подкрепа.

Представяме ви 10 причини да изберете Regeneraterra – с богата рецептура от хидролизиран колаген (bovine), екстракти от гроздови семки, горчив портокал, женшен и лимонов сок на прах.

1.Колагенът – лепилото, което държи всичко.

Колагенът е най-изобилният протеин в тялото. Неговата влакнеста структура се използва за създаване на съединителна тъкан. Този тип тъкан свързва други тъкани и е основен компонент на костите, кожата, мускулите, сухожилията и хрущялите. Помага на тъканите да бъдат здрави и еластични.

А знаете ли, че започваме да губим около 1% до 2% годишно от естественото производство на колаген в тялото? Процесът започва около 25-годишна възраст и се задълбочава под ударите на външни фактори като тютюнопушене, неправилно хранене, прекаляване със захарта, алкохола, хормонални проблеми, нередовен сън, стрес, излагането на вредните UV лъчи. Така неусетно, на 50 г. се оказва, че сме загубили повече от половината количество естествен колаген в телата си. С други думи появяват се първите видими признаци на остаряването. Бръчки, фини линии, по-малко сияйна, бледа, суха, отпусната кожа, по-фина и чуплива коса, неприятен косопад, по-слаби стави и влошено костно здраве, особено с настъпването на менопаузата.

Запомнете: Колагенът е твърдия, неразтворим и влакнест белтък, който съставлява една трета от белтъчините в човешкото тяло. Той е основният структурен компонент на кожата, косата, ноктите, костите, връзките, ставите, сухожилията и костите. Като лепилото, което държи всичко заедно. Затова приемът му е ключов за цялостното здраве на организма.

2. По-здрави кости.

С напредване на възрастта костите стават по-малко плътни и по-крехки. Чупят се по-лесно и заздравяването им отнема повече време. Различни изследвания сочат, че ежедневният прием на хидролизиран колаген може да спомогне за поддържането на по-здрави и плътни кости, забавяйки процесите на стареене.

3. Еластичност и хидратация на кожата.

Колагенът се появява за първи път като съставка в различни анти-ейдж кремове и серуми за кожа. Ефективността му като локално приложение обаче е подложена на съмнение от специалистите, тъй като колагенът не се намира естествено на повърхността на кожата, а в по-дълбоките й слоеве.

Затова се смята, че пероралните колагенови добавки под формата на хапчета, прахове и определени храни се усвояват много по-ефективно от тялото. Те се предлагат на пазара като колагенови пептиди или хидролизиран колаген – разградени форми на колаген, които се абсорбират напълно от тялото.

Вече е ясно, че с напредване на възрастта колагенът в дълбоките слоеве на кожата се променя от плътно организирана мрежа от влакна в неорганизиран лабиринт. И тук идва ролята на добавките с колаген, които биха могли да подобрят хидратацията и еластичността на кожата. Екстрактите от женшен и лимонов сок в рецептурата на Regeneraterra – ускоряват синтеза на колаген в кожата, тонизират я и забавят стареенето й.

4. По-плътна и естествено красива коса.

Колагенът е ключов и за здравата и естествено красива коса. Той се състои основно от три неесенциални аминокиселини: пролин, глицин и хидроксипролин. Глицинът пък от своя страна е основният компонент на кератина – най-важния протеин за косата. С възрастта жените често се оплакват от усилен косопад, съпроводен от по-тънка, суха и без блясък коса. Редица проучвания показват, че приема на колаген води до значително увеличение на количеството на косата, до по-малко бели коси и по-плътен косъм.

5. По-здрави нокти.

Синдромът на чупливите нокти е често срещан проблем сред жените. Най-често се свързва с повърхностна грапавост, лесна чупливост и белене. Малко проучване, в което 25 участници са приемали по 2,5 гр. биоактивни колагенови пептиди – веднъж дневно в продължение на 24 седмици, последвани от 4-седмичен период на прекъсване на терапията, показва обнадеждаващи резултати. Оказва се, че редовния прием на колаген увеличава скоростта на растеж на ноктите с 12% и намалява с 42% на честотата на чупливост на ноктите. Освен това, 64% от участниците са постигнали цялостно клинично подобрение на чупливите нокти, а 88% от участниците са имали подобрение 4 седмици след лечението.

Това е така, защото ноктите са съставени 80% от протеини, а най-важния сред тях е глицинът – основен структурен елемент на колагена.

6. Намалена болка при остеоартрит.

Колагенът прави хрущялната тъкан здрава и еластична. Колагеновата мрежа е основната структура при всички тъкани, включително мускули, кости, сухожилия, връзки, като изгражда и междуклетъчното пространство (екстрацелуларния матрикс). С напредване на възрастта колагеновата мрежа губи своята здравина, нарушава се целостта й, което води и до намаленна здравина на ставния хрущял. Нарушава се структурата на колагена и в околоставните тъкани – сухожилия, връзки, ставна капсула и др.

Различни проучвания през годините показват, че за страдащите от остеоартрит, добавките с колаген биха могли да действат като леко болкоуспокояващо и да подобрят функцията на ставите. Препоръчителният прием обикновено е между 3 и 5 месеца. От своя страна екстрактите от женшен, гроздови семки, горчив портокал и лимонов сок в рецептурата на Regeneraterra – проявяват антибактериални и противовъзпалителни ефекти.

7. Повишена мускулна маса.

Малко проучване установи, че мъже, които са приемали колагенови пептидни добавки по време на 12-седмична силова тренировъчна програма, са имали по-голям процент увеличение на мускулната маса и сила. Подобен резултат не се наблюдава при останалите участници, които не са приемали колаген.

Иначе казано глицинът (една от аминокиселините в колагена) е отговорен за производството на креатин. Креатинът осигурява на мускулите сила, издръжливост, енергия за извършване на бързи и кратки  тренировки, като вдигане на тежести и спринт.

8. Подобрено здраве на сърцето.

Екстрактите от женшен, гроздови семки, горчив портокал проявяват подчертани антиоксидантни свойства. Колагенът от своя страна, укрепва кръвоностните съдове и води до повишаване на еластичността им. Отлично знаем, че увредените кръвоносни съдове увеличават риска от атеросклероза. Малко проучване (сред здрави хора) установи, че колагенът благоприятства укрепването на артериите и спомага за намаляване на риска от атеросклероза.

9. Защо витамин С и колаген?

Добавките с колаген и витамин С работят по-добре заедно. Защо? Защото витамин С помага за стимулирането на естественото производство на колаген в тялото. Приемът на колаген и витамин С не е неписано правило, но комбинацията им е добра. Защото Витамин С не само стимулира производството на повече колаген в тялото, но и поддържа вече съществуващия, така че кожата да има по-плътен и здрав вид.

Запомнете: важната роля на витамин С е да стимулира естественото производство на колаген в тялото и да предотвратява разграждането му, което води до по-отпусната и по-набръчкана кожа.

10. Антиоксиданти.

Оксидативният стрес е резултат от прооксидантно-антиоксидантен дисбаланс, водещ до клетъчно увреждане. Кожата служи като защитен орган, който играе важна роля в протекцията на тялото от външни и вътрешни токсични стимули, както и за поддържане на хомеостазата. С времето, става ясно, че оксидативният стрес е свързан с множество кожни заболявания и че антиоксидантите могат да бъдат ефективни и лесни методи за справяне с различни проблеми.

Ето защо основните съставки в рецептурата на Regeneraterra на terrapia са мощни природни антиоксиданти, които се борят срещу свободните радикали и стимулират обновлението на клетките „отвътре”.

“10 причини да изберем Regeneraterra”:

Статията има информативен характер и не може да замести консултацията със специалист.

Източници:

https://www.webmd.com/diet/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
www.hsph.harvard.edu/
Tags: , , , , , , , , , , ,